Pennor för Scrapbooking

En penna är så mycket mer än bara något att skriva med. För scrapbooking är det ett superviktigt verktyg. Den rätta pennan kan göra det till ett rent nöje att skiva men fel penna kan tvärtom förstöra en fin scrapbookingsida. En viktigt sak att tänka på när du ska välja penna är att bara köpa syrafria pennor. Och innan du slår till bör du tänkta igenom hur du skriver och vad du behöver för slags pennor till ditt scrapbooking-projekt. Ta det lugnt och kom alltid ihåg att det tar tid att vänja sig vid att skriva med en ny penna.

Sen kommer du köpa pennor som du aldrig kommer överens med; det ligger i sakens natur. Då är det bara att lägga pennan åt sidan. Kanske kan du använda den längre fram.

En svart baspenna är bra att ha

Nästa fråga blir förstås vad för slags penna man som nybörjare börjar med att införskaffa sig. Jag brukar rekommendera en svart baspenna som första scrapbookingpenna, med primärt syfte att skriva ”vanliga” texter med. Dessa pennor finns med alla möjliga slags spetsar; tunna, fina och tjocka. Vilken penna du väljer är en smaksak. Om butiken tillhandahåller testpennor, vilket inte är helt ovanligt, så kan du prova först.

Förutom själva skrivsätter kan du fundera på om pennan ligger bra i handen och om du känner dig ”bekväm” med den. Innan du har hittat en eller flera givna favoritpennor rekommenderar jag att du köper enstaka pennor och testar dig fram. När du hittat dina favoriter så kan du köpa större set.

Dekorpennor – förgyll ditt scrappande med cool textdekor

När du känner dig bekväm med dina baspennor är nästa steg att börja leka med olika typer av dekorpennor och mer kreativa bokstäver. Olika dekorpennor skapar möjligheter för flera olika stilar på din text. Det finns med flera olika spetsar, från riktigt spetsiga och smala, till rundande samt kalligrafi och mejselformade.