Scrapbooking Verktyg – grunderna

Det har väl knappst undgått någon att det idag finns massor av olika verktyg för scrapbooking och att utbudet ökar. Som nybörjare kan det vara svårt att veta var någonstans man ska börja. Min rekommendation är följande. Stressa inte med att köpa på dig en massa prylar utan se till att anskaffa din verktyg för scrapbooking i takt med att dina projekt för scrapbooking växer.

Första köpet: sax, linjal och pappersskärare

Å andra sidan: någonstans måste man börja. De första verktygen att inskaffa är en bra sax, en rejäl linjal och något du kan skära papper med. För det sistnämnda finns flera varianter, allt från pappersskärare som kostar ett par kronor till avancerade maskiner med olika funktioner. Det bästa är att börja med någon som är relativt manuellt, inte minst för att du ska få en känsla för materialen och ”konktakt” med papper etc. När du kunskap ökar, kan du köpa mer avancerade verktyg och tillbehör.

Saxen – din bästa vän

Jag skulle också vilja rekommendera dig att lägga lite extra pengar på saxen. Detta är sannolikt det verktyg du kommer att använda allra mest frekvent. Och att skapa scrabooking album med en slö sax är inget jag rekommenderar och något som tar bort hela glädjen med att scrappa. Det är överhuvudtaget viktigt att materialen och verktygen du väljer skapar förutsättningar för din scrapbooking och för att gestalta dina idéer. Och tänkt på att det viktigaste verktyget det har du redan. Din lust att skapa.

En kommentar till “Scrapbooking Verktyg – grunderna”

Kommentarer inaktiverade.