Scrapbooking Verktyg – bra att ha

I detta inlägg om verktyg och redskap för Scrapbooking gick vi igenom de verktyg som du behöver för att komma igång med scrapbooking från början. Men sen då? Jag skulle säga att nästa steg är att fokusera på praktiska verktyg som kan hjälpa dig att skära ut små detaljer i papper och dekorationer. En bra skalpell exempelvis eller en liknande kniv, samt en hålslagare.

Investera i Scrapbooking-verktyg som du kommer använda!

Just det här med att göra hål, mönster och skära ut olika former i ditt scrapbooking material – ja, där finns det verktyg i överflöd att köpa. Många scrapbookare tycker exempelvis om att använda olika typer av stansar, det vill säga hålslagare, för att skapa figurer och dekorationer av alla möjliga slag: blommor, hjärtan, geometriska former, snöflingor och så vidare. Mitt tips när, eller om, du ska investera i en stans är att verkligen fundera igenom vad för slags former och figurer du tycker om. Det är ingen mening (och detta säger jag av egen erfarenhet) att investera i dyra stansar och hålslagare om du inte kommer använda funktionerna, eller hur? Det vanliga är att man vill kunna skapa blomstermönster och ”känslomönster” såsom hjärtan.

Pappersskärare


Ett annat bra verktyg som jag själv använder dagligen när jag scrappar är en pappersskärare. Detta är ju inget verktyg som man skapar detaljer med, utan till för att effektivera när du skär av hela papper och linjära pappersformer. Till att börja med går det alldeles utmärkt att använda en sax, men när du blivit varm i kläderna och ägnar dig åt scrapbooking flera dagar i veckan så kan det vara en god idé att investera i en pappersskärare.

Ladda ner textmallar gratis

Ett annat enkelt verktyg som jag själv ofta använder när jag scrappar, och som du dessutom kan skapa själv, är olika former av textmallar. Textmallar är till exempels perfekta för att ge din scrapbook en unik look på exempelvis rubriker och titlar. Ett tips här är att kolla runt på nätet efter textmallar som du kan ladda ner gratis; jag lovar, det finns massvis att välja mellan!