Stickers till Scrapbooking

Att använda stickers i scrapbooking är ett snabbt och enkelt sätt att liva upp en scrapbookingsida. Är du någotsånär bekant med marknaden för scrapbooking så vet du om att det finns MASSOR av stickers, klistermärken att välja mellan: färger, teman, stilar, bokstäver, bårder, mönster – ja, det finns i princip en sticker för varje föremål du kan föreställa dig.

En sak: eftersom stickers är så enkla att använda är det lätt att falla för frestelsen lite för mycket. Själv var jag smått galen i sticker när jag började med scrapbooking och om jag går tillbaka till mina allra första scrapbookingalbum så ser de flesta sidor ut som en enda stor explosion av sticker och klistermärken. Kul? Ja. Snyggt? Nej.

Jag förespråkar alltid att det ska vara kul att scrappa och fritt fram att experimentera, men om du vill skapa snygga, harmoniska scrapbookingalbum är det viktigt att vara selektiv med vilka stickers du använder. Annars blir det mest plottrigt och rörigt. Det kan också vara bra att förstå att ju fler stickers du använder, desto mindre kommer ju varje enskilt stickers att synas.

Så använder du stickers

1. Börja med att rita en linje där du tänker placera dina bokstavs-och bårdstickers. Använd en schablon som mönster vid behov och för att få exakt rätt placering.

2. Om dina stickers skulle hamna fel kan du sannolikt ta bort dem med ett kvalitativt limborttagningsmedel.

3. En bra regel är att stora stickers kan stå för sig själv på en scrapbookingsida, men mindre sticker får en bättre effekt om man placerar dem bredvid varandra (kanske i ett eget mönster…)

4. Ett bra användningsområde är att använda stickers för att rama in foton och bilder (eller andra viktiga element som du vill ha i blickfånget på din sida såsom rubriker eller annan text.) Man kan även annvända stickers som bårder eller strukturera och knyta samman uppslag med.