Scrapbooking tillbehör – Foto & Album

Är du nybörjare så att det faktiskt inte så mycket du behöver för att komma igång med scrapbooking. Förutom ett album så behöver du en pappersskärare, papper i ett par sköna färger, pennor och ett syrafritt lim.

Foton – viktigaste elementet i scrapbooking

Foton och bilder är något av de viktigaste på din scrapbooking sida. Ett tips för att komma igång är att börja med att leta upp bilder som betyder något speciellt för dig. Du ska aldrig känna tvång att scrappa alla bilder eller foton som du tar, gör det istället till en princip att bara använda bilder som du gillar. Har du idétorka kan du börja med att göra scrapbookingalbum av högtidsdagar, såsom födelsedagar, bröllop, första tanden, konfirmationen, utlandsresan. Jag rekommenderar även att du lägger lite extra pengar på att framkalla eller skriva ut dina foton på fotopapper av kvalitet – då kommer dina foton att hålla längre.

När det gäller album kan egentligen vilket album som helst utgöra grunden. Bäst för scrapbooking är att använda album med skyddspapper eller plastfickor. Klassiska scrapbookingalbum är ofta expanderbara med skruvar eller ringar. Det finns album i massor av olika färger och utförande, former och layouter, och det är egentligen bara att välja ett par passar bra till dina foton. Är du konventionellt lagt väljer du exempelvis ett itt album till bröllpsboken, ett rosa till dotterns barnbok och så vidare. Men det finns givetvis inga såna regler och enligt min mening är regler och konventioner till för att brytas.

Vanliga storlekar på scrapbooking-album

De vanligaste storlekarna på album är 6 x 6 tum, 8 x 8 tum och 12 x 12 tolv, men det finns idag flera andra sizer att tillgå. En trend som blivit med påtalig sista åren är att använda sig av mer oregelbunda albumformer vilket skapar dynamik i designen. Överhuvudtaget handlar scrapbooking om att leka och skapa så använd precis vilket scrapbooking album du känner för. Det är i alla fall min filosofi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *